Tutustu meihin

Alueen esittely

Koirametsä Tarmokkaan pinta-ala on hieman yli kaksi hehtaaria. Koko aluetta kiertää 2 metrin korkuinen, maahan asti ulottuva metalliverkkoaita. Aidan tarkoituksena on paitsi pitää koirat sisäpuolella, myös estää riistan eksyminen alueelle. Pienimmät metsän asukkaat, kuten myyrät ja oravat, pääsevät kuitenkin kulkemaan koirametsään aidan rakosista ja tämä kannattaa ottaa huomioon ulkoillessa.

Koirametsän maasto on monipuolista ja pitää sisällään myös jonkin verran korkeuseroja. Kulkureitit ovat kuitenkin tasaisia ja kokemattomammankin retkeilijän kuljettavissa. Heti koirametsään saavuttaessa asiakkaat pääsevät nauttimaan suomalaisesta perinnemaisemasta vanhoine niittyineen ja punamultaisine aittarakennuksineen. Syvemmälle koirametsään kulkiessa luonto vaihtelee aina tiheästä kuusikosta avoimempaan talousmetsään ja löytyypä koirametsä Tarmokkaasta myös oma pieni suokin, jonka läpi pääsee kulkemaan esimerkiksi laavulle pitkospuita pitkin.  

Tarmokkaan alue on pyritty pitämään mahdollisimman luonnontilaisena, joten retkeilyrakenteita on rajoitetusti. Alueelta löytyy kuitenkin tunnelmallinen laavu esimerkiksi makkaranpaistoa varten. Lisäksi myöhemmin alueelle on tulossa suojaisampi, vanhasta sepän pajasta kunnostettu keittokatos Tarmonpesä, jota voi hyödyntää myös esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen tai ruuanlaittoon sadesäällä. Sisäänkäynnin välittömästä läheisyydestä löytyy siisti, kompostoiva käymälä. Alueella ei ole valaistusta.

Koirametsän tarina

Koirametsä Tarmokas sai alkunsa yrittäjäpariskunnan Lauran ja Juuson muuttaessa Lauran kotitilalle Kuopion Lamperilaan. Koirametsän maskottinakin toimivan Tarmo-koiran riemu monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien auettua herätti jälleen ajatuksen siitä, kuinka tärkeää lajinomainen vapaana liikkuminen vaihtelevassa maastossa onkaan nelijalkaisille ystävillemme. Tarmon lisäksi haluammekin tarjota tämän upean mahdollisuuden mahdollisimman monelle koiralle ja tuottaa omalta osaltamme iloa ja hyvinvointia niin koirille, kuin heidän omistajilleenkin.  

Koirametsä Tarmokkaan arvoihin kuuluvat eläinten hyvinvoinnin lisäksi eettisyys ja ekologisuus, mikä näkyy esimerkiksi kotimaisuuden ja kierrätysmateriaalien suosimisena. Toimintamme on eläin- ja ihmislähtöistä ja otamme aina mielellämme vastaan palautetta tai kehitysehdotuksia palveluidemme parantamiseksi!