Ohjeet & säännöt

Saapuminen Koirametsä Tarmokkaalle

Koirametsä Tarmokas sijaitsee n. 30 minuutin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta Lamperilantien varrella. Kuopiosta saavuttaessa koirametsä sijaitsee tien oikealla puolella ja parkkipaikka löytyy tien välittömästä läheisyydestä. Hyvänä tuntomerkkinä toimii tien vasemmalla puolella oleva iso keltainen maatalo sekä oikealla puolella olevat aittarakennukset. Pysäköithän autosi vain niille merkityille paikoille.

Koirametsän sisäänkäynti on aivan parkkipaikan vieressä ja portin avain löytyy numerolukollisesta lokerosta. Lokero avautuu sähköpostiisi varausvahvistuksen mukana tulleen koodin avulla. Avattuasi portin palautathan avaimen heti lokeroon ja jätät lukon roikkumaan portin ulkopuolelle. Portti suljetaan sisäpuolelta salvalla koirametsässä vierailun ajaksi, jotta kukaan ei vahingossa eksy alueelle sen ollessa varattu.

Koirametsä Tarmokkaan varausajoissa on otettu huomioon 15 minuutin siirtymät varausten välillä, mutta olethan täsmällinen sekä saapumisesi, että lähtösi kanssa. Varmista jo hyvissä ajoin ennen lähtöä, että saat koirasi kiinni (useat koirat saattavat hullaantua äkillisestä vapaudestaan) ja ulos koirametsästä ennen seuraavan asiakkaan vuoron alkua. Lähtiessäsi muista lukita portti ja jakaa tunnelmat vierailustasi sosiaaliseen mediaan tunnisteella #koirametsätarmokas. Voit myös mainita meidät @koirametsatarmokas, niin voimme jakaa tarinasi tilillämme 😊

Olethan tarkkaavainen pihasta poistuessasi, näkyvyys risteyksessä on heikko!

Koirametsän säännöt

  1. Koirametsä Tarmokas on luonnontilainen metsäympäristö, jossa jokainen on vastuussa omasta koirastaan ja sen turvallisuudesta. Koirametsä Tarmokas ei vastaa alueella mahdollisesti tapahtuneista vahingoista. 
  1. Alueella roskaaminen ja luonnon vahingoittaminen on kielletty. Ethän esimerkiksi katko oksia elävistä puista.  
  1. Tupakointi alueella on kielletty muutoin kuin sille varatulla paikalla laavun luona. Tupakantumppien tai muiden nikotiinituotteiden heittäminen luontoon on koirametsän alueella ja pysäköintialueella ehdottomasti kielletty!
  1. Tulen tekeminen muualle kuin sille varatuilla paikoilla (laavu & sepän paja) on kielletty. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty muualla, kuin sepän pajan hormillisessa tulisijassa. 
  1. Älä tuo sairasta tai juoksuista koiraa koirametsään. Koirametsässä vierailevien koirien tulee olla asianmukaisesti rokotettuja.
  1. Koiran tulee olla jatkuvasti omistajansa valvottavissa koirametsässä vierailun ajan. Koirametsä ei ole vastuussa karkuun päässeestä koirasta.
  1. Pidäthän kiinni varausajoista. Koirametsälle saapuminen yli 15 min ennen oman vuoron alkua tai oman varausajan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä. Tällä pyritään takaamaan kaikille koirametsän käyttäjille rauhallinen siirtymä. 
  1. Kerää koirasi jätökset. Tätä varten sisäänkäynnin luona on koirankakkapusseja, joita voi hyödyntää tarvittaessa. Roska-astiat löytyvät sekä parkkipaikalta, että laavun luota. Pidetään koirametsän alue yhdessä siistinä ja miellyttävänä kaikille kävijöille.  
  1. Koirametsän tarkoituksena on tarjota sekä omistajalle, että koiralle paikka, missä rentoutua ja nauttia ulkoilusta ilman tiukkoja rajoituksia. Kaikenlainen hepulointi, kaivaminen, kiipeily ja riehuminen on sallittua ja jopa toivottua. Ethän kuitenkaan anna koirasi kaivaa aidan tai rakennusten vierustoja tai tuhota laavun tai pajan välineistöä.